Ni zapisov
ITU News: Forging paths to 5G
Avtorji: Haoulin Zhao, Dongmyun Lee, Francois Rancy, Stephen M. Blust, Sergio Buonomo, Chaesub Lee, Peter Ashwood-Smith, Giovanna Carofiglio, Marc Cohn
Novel Cross-Layer QoE-Aware Radio Resource Allocation Algorithms in Multiuser OFDMA Systems
Avtorji: Rugelj, M., Sedlar, U., Volk, M., Sterle, J., Hajdinjak, M., Kos, A.
WEB on TV: Cross-National User Study for Designing Better User Experience
Avtorji: Emilija Stojmenova, Jože Guna, Daniela Hauswirth, Roland Winkler, Manfred Ninaus and Matevž Pogačnik
     Povečaj pisavo   Pomanjšaj pisavo

SINTESIO

SINTESIO je testni interoperabilni NGN laboratorij. Njegov namen je izgradnja celotne testne NGN infrastrukture (priskrbeti je potrebno prostor, opremo in ljudi) ter organizacija in izpeljava interoperabilnih dogodkov, s poudarkom na dobro pripravljenih testnih ciljih, metodologijah in obveščanjih o rezultatih testiranja.

Projekt bo povezoval proizvajalce telekomunikacijske opreme in raziskovalne skupine ter ustanove, ki si bodo na interoperabilnih dogodkih izmenjavali izkušnje in mnenja. V okviru projekta se bo okrepilo sodelovanje z drugimi standarizacijskimi telesi kot so ETSI PTCC, ETSI TISPAN WG6, IETF, ITU-T.

V okviru projekta Sintesio poteka tudi izvedba delavnic, predavanj in seminarjev na temo interoperabilnosti, testnih metodologij ter ostalih strokovnih tem na tem področju. Na osnovi rezultatov Sintesia bo predlagana izgradnja tehnološke platforme, ki obsega več testnih laboratorijev katerih glavni fokus je testiranje interoperabilnosti.

Partnerji: Iskratel, SIST, ETSI