Ni zapisov
ITU News: Forging paths to 5G
Avtorji: Haoulin Zhao, Dongmyun Lee, Francois Rancy, Stephen M. Blust, Sergio Buonomo, Chaesub Lee, Peter Ashwood-Smith, Giovanna Carofiglio, Marc Cohn
Novel Cross-Layer QoE-Aware Radio Resource Allocation Algorithms in Multiuser OFDMA Systems
Avtorji: Rugelj, M., Sedlar, U., Volk, M., Sterle, J., Hajdinjak, M., Kos, A.
WEB on TV: Cross-National User Study for Designing Better User Experience
Avtorji: Emilija Stojmenova, Jože Guna, Daniela Hauswirth, Roland Winkler, Manfred Ninaus and Matevž Pogačnik
     Povečaj pisavo   Pomanjšaj pisavo

Razvoj protokola DIAMETER v klicnem strežniku v IMS

V okviru projekta je bila izvedena analiza, zasnova arhitekture, specifikacija, načrtovanje, realizacija in testiranje protokola DIAMETER za avtorizacijo, avtentikacijo in zaračunavanje v klicnem strežniku v IMS za sistem SI3000 podjetja Iskratel.

Predmet naloge je analiza, zasnova arhitekture, specifikacija, načrtovanje, realizacijo, testiranje, integracijo v sistem SI3000, izdelavo tehnične in uporabniške dokumentacije in sodelovanje pri verifikaciji programske opreme za funkcionalnost protokola DIAMETER za avtorizacijo, avtentikacijo in zaračunavanje na klicnem in aplikacijskem strežniku na vmesnikih Cx, Dx, Sh, Dh, Ro in Rf.

Protokol DIAMETER je bil realiziran in integriran v klicni strežnik SI3000 in funkcionalno testiran v povezavi s testnim strežnikom Fraunhofer FHoSS ter v povezavi s strežnikom HP. Izvedena je bila analiza in primerjava komercialnih in odprtokodnih strežnikov in testnih orodij DIAMETER.

Po koncu projekta je bilo implementiranih več dopolnitev za nove storitve.

Partnerji: LTFE in Iskratel

Trajanje: avgust 2007 - september 2009