Ni zapisov
ITU News: Forging paths to 5G
Avtorji: Haoulin Zhao, Dongmyun Lee, Francois Rancy, Stephen M. Blust, Sergio Buonomo, Chaesub Lee, Peter Ashwood-Smith, Giovanna Carofiglio, Marc Cohn
Novel Cross-Layer QoE-Aware Radio Resource Allocation Algorithms in Multiuser OFDMA Systems
Avtorji: Rugelj, M., Sedlar, U., Volk, M., Sterle, J., Hajdinjak, M., Kos, A.
WEB on TV: Cross-National User Study for Designing Better User Experience
Avtorji: Emilija Stojmenova, Jože Guna, Daniela Hauswirth, Roland Winkler, Manfred Ninaus and Matevž Pogačnik
     Povečaj pisavo   Pomanjšaj pisavo

KC Class – Kompetenčni center storitve podprte z računalništvom v oblaku

Glavni cilj programa KC Class je razvoj storitev in izdelkov na področju računalništva v oblaku. Podredno program podpira zagotovitev pretoka znanja iz raziskovalnih organizacij v podjetja in nazaj ter prodor na mednarodne trge z večjim številom storitev in izdelkov.

LTFE sodeluje pri projektu »E-učenje v oblaku«, ki je usmerjen na podporo in izvajanje učenja preko oblaka. Projekt bo ponudil storitve in orodja, zgrajena na rešitvi PaaS, ki bodo omogočila dosegljivost obstoječih in enostavno gradnjo kvalitetnih novih učnih vsebin, obenem pa z vgrajeno možnostjo namestitve v oblaku rešila infrastrukturne težave.


KC-CLASS logo__ LOGOTIP-ESRR-SLO

Partnerji: Zavod e-oblak poslovne in raziskovalne dejavnosti, Acros računalniški inženiring d.o.o., Alpineon razvoj in raziskave d.o.o., CHS Distribucija računalniške opreme d.o.o., Epilog proizvodnja, trgovina in storitve d.o.o., , Institut Jožef Štefan (IJS), Infotehna Skupina, d.o.o., Inova Inovativne tehnologije d.o.o., JOC, programiranje in svetovanje d.o.o., SMART COM, informacijski in komunikacijski sistemi d.o.o., Studio Moderna, d.o.o., Turboinštitut Inštitut za turbinske stroje d.d., NIL Podatkovne komunikacije d.o.o., Univerza na Primorskem, Primorski inštitut za naravoslovne in tehnične vede Koper, Univerza v Mariboru, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI), Univerza v Ljubljani, Fakulteta za računalništvo in informatiko (FRI) ter Fakulteta za elektrotehniko (FE).

Projekt se izvaja v okviru javnega razpisa Razvoj kompetenčnih centrov v obdobju 2010-2013. Operacijo delno financira Evropska unija, Evropski sklad za regionalni razvoj.

Domača stran: http://www.kc-class.eu/

Trajanje: januar 2011 - januar 2013