Ni zapisov
ITU News: Forging paths to 5G
Avtorji: Haoulin Zhao, Dongmyun Lee, Francois Rancy, Stephen M. Blust, Sergio Buonomo, Chaesub Lee, Peter Ashwood-Smith, Giovanna Carofiglio, Marc Cohn
Novel Cross-Layer QoE-Aware Radio Resource Allocation Algorithms in Multiuser OFDMA Systems
Avtorji: Rugelj, M., Sedlar, U., Volk, M., Sterle, J., Hajdinjak, M., Kos, A.
WEB on TV: Cross-National User Study for Designing Better User Experience
Avtorji: Emilija Stojmenova, Jože Guna, Daniela Hauswirth, Roland Winkler, Manfred Ninaus and Matevž Pogačnik
     Povečaj pisavo   Pomanjšaj pisavo

Inteligentni storitveni dostop ISA

V okviru projekta je bila zasnovana in realizirana rešitev ISA (Intelligent Service Access), ki premika inteligenco iz jedra omrežja v Iskratelovo dostopovno vozlišče SI3000 Lumia in MSAN.

Arhitektura inteligentnega storitvenega dostopa ISA premika omrežno inteligenco iz jedra omrežja na njegovo obrobje (na dostop) in s tem močno znižuje stroške. V dostopovnem vozlišču se izvajajo funkcije upravljanja, avtentikacije, avtorizacije in konfiguriranje omrežnih elementov z zavedanjem storitev. Arhitektura ISA končnemu uporabniku omogoča, da si sam izbere ponudnika storitev in njihovo kakovost ter da se izbira preko trigerskih sporočil RADIUS uveljavi v realnem času.

Načrtovan in realiziran je protokol RADIUS za prenos storitvenih in drugih profilov, prenos in nastavitve na omrežnih elementih s pomočjo MIB-ov, povezava s modulom za avtomatsko logiranje itd.

Novo omrežno arhitekturo bo Iskratel uporabljal pri gradnji dostopovnih omrežij z vozliščema SI3000 Lumia in SI3000 MSAN.

Partnerji: LTFE, Iskratel

Trajanje: marec 2010 - december 2012