Ni zapisov
ITU News: Forging paths to 5G
Avtorji: Haoulin Zhao, Dongmyun Lee, Francois Rancy, Stephen M. Blust, Sergio Buonomo, Chaesub Lee, Peter Ashwood-Smith, Giovanna Carofiglio, Marc Cohn
Novel Cross-Layer QoE-Aware Radio Resource Allocation Algorithms in Multiuser OFDMA Systems
Avtorji: Rugelj, M., Sedlar, U., Volk, M., Sterle, J., Hajdinjak, M., Kos, A.
WEB on TV: Cross-National User Study for Designing Better User Experience
Avtorji: Emilija Stojmenova, Jože Guna, Daniela Hauswirth, Roland Winkler, Manfred Ninaus and Matevž Pogačnik
     Povečaj pisavo   Pomanjšaj pisavo

EDeAN

Evropska mreža za načrtovanje za vse in e-dostopnost (European Design for All e-Accessibility Network – EDeAN), si prizadeva za informacijsko družbo, dostopno vsem. Mrežo EDeAN sta leta 2002 ustanovili Evropska komisija in Delovna skupina visokih predstavnikov za zaposlovanje in socialne zadeve v informacijski družbi. Njeni člani so izobraževalne institucije, državne ustanove in podjetja.

EDeAN logo

Mreža je namenjena promociji in nadaljnjemu razvoju ideje načrtovanja za vse in poudarja njeno pomembnost pri doseganju višje stopnje e-dostopnosti in e-vključenosti v informacijski družbi. Slednje spada med konkretne cilje akcijskih načrtov e-Evropa ter se sklada s cilji Lizbonske strategije.

Laboratorij za telekomunikacije je prevzel naloge nacionalnega kontaktnega centra mreže EDeAN za Slovenijo. Njegova naloga je organizacija in koordinacija mreže na nacionalni ravni in iskanje potencialnih novih članov pri nas. V okviru povezave EDeAN sta potekala projekta IDCnet in D4ALLnet, trenutno je v teku projekt 6. okvirnega programa DfA@eInclusion.

Domača stran: www.edean.org