Ni zapisov
ITU News: Forging paths to 5G
Avtorji: Haoulin Zhao, Dongmyun Lee, Francois Rancy, Stephen M. Blust, Sergio Buonomo, Chaesub Lee, Peter Ashwood-Smith, Giovanna Carofiglio, Marc Cohn
Novel Cross-Layer QoE-Aware Radio Resource Allocation Algorithms in Multiuser OFDMA Systems
Avtorji: Rugelj, M., Sedlar, U., Volk, M., Sterle, J., Hajdinjak, M., Kos, A.
WEB on TV: Cross-National User Study for Designing Better User Experience
Avtorji: Emilija Stojmenova, Jože Guna, Daniela Hauswirth, Roland Winkler, Manfred Ninaus and Matevž Pogačnik
     Povečaj pisavo   Pomanjšaj pisavo

Dom IRIS

Dom IRIS (Inteligentne Rešitve in Inovacije za Samostojno življenje) želi postati zgled doma, v katerem so nameščene rešitve, ki osebam z invalidnostmi in starejšim osebam z zmanjšanimi zmožnostmi v čim večji meri omogočajo samostojno in varno življenje.

logo Dom IRIS

Dom IRIS je odgovor Slovenije na družbeno obvezo do oseb s posebnimi potrebami ter na izziv, ki ga predstavlja splošno staranje prebivalstva v mnogih sodobnih družbah. Dom IRIS bo slovenski javnosti omogočil ogled sodobnih tehnoloških rešitev, ki so v pomoč invalidom in starejšim osebam pri njihovem prizadevanju za čim bolj samostojno življenje.


Dom IRIS


Eden izmed ciljev projekta je ustvariti možnosti za raziskovalno delo na področju e-dostopnosti in e-vključenosti v Sloveniji ter razvijalcem in ponudnikom rešitev na področju tehnologij za invalide in starejše osebe omogočiti promocijo proizvodov in storitev ter njihovo izpopolnjevanje v integriranem testnem okolju.

Partnerji: URI – Soča, Vlada Republike Slovenije (pristojna ministrstva), SmartCom d.o.o., SETCCE d.o.o., MKS d.o.o., LTFE

Domača stran: http://www.dom-iris.si

Trajanje: september 2006 - december 2007