Predstavitev EIT ICT Master School v Novi Gorici in Ljubljani
19.3., TP (velika predavalnica), Nova Gorica in 20.3. FE, Ljubljana
Application Programming Interface (API)

vmesnik uporabovnega programa je programska oprema, ki zagotavlja, da so računalniške funkcije na voljo aplikacijskemu programu. Definira funkcije, ki jih aplikacijski program potrebuje za izvajanje nalog in definira kako aplikacijska programska oprema kliče strežbo aplikacijskega sloja. Za različne aplikacije so standardizirani vmesniki API, tako za telefonijo TAPI in TSAPI, za elektronsko sporočanje MAPI, za aplikacije v omrežju ISDN vmesnik CAPI in za telefonske aplikacije v jeziku JAVA JTAPI.

WEB on TV: Cross-National User Study for Designing Better User Experience
Avtorji: Emilija Stojmenova, Jože Guna, Daniela Hauswirth, Roland Winkler, Manfred Ninaus and Matevž Pogačnik
Tekmovanje Rhode&Schwarz
14. april 2014
  Natisni   Povečaj pisavo   Pomanjšaj pisavo

QFK

Mobilne izobraževalne igre


  • Ste se kdaj vprašali, zakaj lahko prav vsi, tudi tisti, ki jim učenje ni pri srcu, pred računalniškimi igrami preživijo ure in ure?


  • Ste kdaj opazovali svoje otroke, ki v računalniških igrah brez danih navodil rešujejo najtežje probleme, gradijo velemesta, upravljajo namišljene države ali premagujejo ovire, ki jih še vi sami ne morete?Učenje s pomočjo iger izven učilnic ni bilo še nikoli tako enostavno


Platforma Quest for Knowledge (QFK) omogoča učenje skozi igro. Pri izobraževalnih igrah izkoriščamo predvsem prednosti računalniških iger, kot so motivacija, poglobljenost in težnja k samostojnemu reševanju problemov.


bitmap-in-qfk2Mobilne izobraževalne igre


Pravijo, da večurno, nekoristno, vsakodnevno igranje iger in sedenje pred računalniškim zaslonom ni zdravo. Hkrati lahko velika poglobljenost v igre in njihov vzpostavljen navidezni svet povzroči izgubo stika z realnostjo in potrebo po komunikaciji z ljudmi.


  • Kaj če bi igre igrali v skupinah, izven učilnic, v mestih, vaseh, v naravi?
  • Kaj ko bi pri tem namesto računalnikov uporabljali mobilne telefone in GPS naprave?


Platforma QFK je namenjena igranju izobraževalnih iger s pomočjo multimedijskih mobilnih naprav ali osebnih računalnikov.

V izobraževalnih igrah tako povežemo navidezni in realni svet, pri tem pa uporabljamo najbolj sodobne multimedijske in mobilne tehnologije (GPS in lokacijske storitve, UMTS, WLAN, GPRS…).


bitmap-in-qfkIgralci mobilnih izobraževalnih iger


Poleg osnovnošolske in srednješolske populacije lahko izobraževalne igre igrajo tudi zaposleni v poslovnih okoljih za namen pridobivanja mehkih znanj ali »team buildinga« s poudarkom na reševanju problemov.

Mobilne izobraževalne igre je možno uporabljati tudi v turizmu, muzejih, galerijah in drugih institucijah za ohranjanje kulturne dediščine.

Poskusite tudi sami, gotovo se vam bo porodila ideja za uporabo v vašem okolju!Platforma QFK


  • Enostavna izdelava mobilnih izobraževalnih iger, neodvisnih od področja učenja
  • Mobilno in spletno okolje za igranje
  • Spletno okolje za upravljanje in nadzor poteka igre
  • Igranje in učenje v realnem časuDodatne informacije


Domača stran QFK: qfk.ltfe.org

Veseli bomo vaših vprašanj na elektronskem naslovu: info@ltfe.org

Komentarji:
Ni komentarjev
Tvoj komentar:
Ime (obvezno)
E-naslov (ne bo objavljen) (obvezen)
URL