Living bits and things 2015
8.-9.6.2015, Bled
Set-top Box

Televizijski komunikator je naprava za sprejem digitalnega televizijskega signala in je komunikacijski del hišnega informacijskega sistema. Med drugim se seveda lahko uporablja tudi za dostop do internetnih storitev, pri čemer je lahko priključen na telefonsko omrežje ali na omrežje kabelske televizije.

Novel Cross-Layer QoE-Aware Radio Resource Allocation Algorithms in Multiuser OFDMA Systems
Avtorji: Rugelj, M., Sedlar, U., Volk, M., Sterle, J., Hajdinjak, M., Kos, A.
WEB on TV: Cross-National User Study for Designing Better User Experience
Avtorji: Emilija Stojmenova, Jože Guna, Daniela Hauswirth, Roland Winkler, Manfred Ninaus and Matevž Pogačnik
  Natisni   Povečaj pisavo   Pomanjšaj pisavo

Multimedijske storitve

V LTFE se ponašamo s sodobnim multimedijskim centrom, ki smo ga opremili z najnaprednejšo video, avdio in konferenčno tehniko. Zavedamo se namreč, da je multimedija danes nepogrešljiv del telekomunikacij, njen razvoj pa poteka z bliskovito hitrostjo.

 

 

Multimedijski center LTFE

 

V Multimedijskem centru LTFE posedujemo najsodobnejšo opremo za digitalni zajem, obdelavo in distribucijo multimedijskih vsebin.


Kontrolni center

 

Naši strokovnjaki po naročilu s kamerami visoke ločljivosti spremljajo vaš dogodek, ga prenašajo v živo po medmrežju, posneti material pa kasneje obdelajo in ga v celotni ali skrajšani dolžini objavijo na spletu.

 

Ponudba multimedijskega centra LTFE:

  • Snemanje različnih prireditev in dogodkov z eno ali dvema kamerama
  • Prenos v živo po medmrežju
  • Sinhronizacija računalniške prezentacije (PowerPoint) z video vsebino na različnih platnih
  • Video in avdio obdelava posnetih vsebin (montaža, grafična postprodukcija, kompresija)
  • Postavitev in objava vsebin na strežniku

 

HD montaža



Multimedijska dvorana


Za potrebe izobraževanj, konferenc in multimedijskih prenosov dogodkov imamo v LTFE dvorano, opremljeno z najsodobnejšo multimedijsko opremo.

V njej je fiksna miza z 22 stalnimi mesti za slušatelje, z dodatnimi mizami pa je možno gostiti do 40 udeležencev. Vsako mesto je opremljeno s fiksnim in brezžičnim širokopasovnim internetnim priključkom, po potrebi pa lahko delovna mesta opremimo tudi s prenosnimi računalniki.

Predavatelj ima na voljo dva projektorja in dve ločeni platni, projekcija je možna s poljubne lokacije v predavalnici. Možna je uporaba velike stenske table, prenosnih mikrofonov, ozvočenja, predvajalnika DVD in predvajalnika VHS.

 

Multimedijska dvorana Vgrajena kamera

 

Za posvetovanja in konference je v dvorani pripravljen konferenčni sistem z 18 mesti, prek katerega so govorniki ozvočeni, možno pa je tudi zvočno in slikovno snemanje celotnega dogodka. Preko videokonferenčnega sistema je možna povezava z do štirimi oddaljenimi lokacijami istočasno.

Dvorana je klimatizirana. Po potrebi jo lahko uporabljamo tudi kot digitalni večkamerni snemalni studio.

 

 

Dodatne informacije


Veseli bomo vaših vprašanj na elektronskem naslovu: info@ltfe.org