Bločne verige in bitcoin
5. september 2017, 8.30-15.30, Fakulteta za elektrotehniko, Ljubljana
Vstopite v svet interneta stvari!
17. oktober 2017, 16.15-20.15, Fakulteta za elektrotehniko, Ljubljana
Ni zapisov
ITU News: Forging paths to 5G
Avtorji: Haoulin Zhao, Dongmyun Lee, Francois Rancy, Stephen M. Blust, Sergio Buonomo, Chaesub Lee, Peter Ashwood-Smith, Giovanna Carofiglio, Marc Cohn
Novel Cross-Layer QoE-Aware Radio Resource Allocation Algorithms in Multiuser OFDMA Systems
Avtorji: Rugelj, M., Sedlar, U., Volk, M., Sterle, J., Hajdinjak, M., Kos, A.
WEB on TV: Cross-National User Study for Designing Better User Experience
Avtorji: Emilija Stojmenova, Jože Guna, Daniela Hauswirth, Roland Winkler, Manfred Ninaus and Matevž Pogačnik
     Povečaj pisavo   Pomanjšaj pisavo

izr. prof. dr. Andrej Kos

izr. prof. dr. Andrej Kos, univ. dipl. inž. el., izredni profesor

andrejkos

Naslov: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko,
Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana, Slovenija
Telefon: +386 1 47 68 888
Telefax: +386 1 47 68 732
E-pošta: andrej[pika]kos[pri]fe[pika]uni-lj[pika]si

 

 

Govorilne ure:

  • Ponedeljek: 10:15-11:00
  • Po telefonu: 01/ 47 68888

 

Teme za diplomske naloge

 

>Bibliografija

 

Biografija:
Dr. Andrej Kos je diplomiral leta 1996 na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, leta 1999 je magistriral, leta 2003 pa doktoriral. Leta 2014 je bil izvoljen v naziv redni profesor za področje Elektrotehnike. Novembra 2014 je prevzel mesto predstojnika Laboratorija za telekomunikacije (LTFE). V okviru pedagoškega dela na dodiplomskem študiju Elektrotehnika, smer Telekomunikacije, in bolonjskem študiju prve stopnje Multimedijske komunikacije predava predmete s področij telekomunikacij in večpredstavnosti. Je tudi nosilec predmetov na prvi, drugi in tretji stopnji v okviru prenovljenega bolonjskega študija Elektrotehnika.
V okviru znanstveno-raziskovalnega dela se posveča telekomunikacijskim, multimedijskim in internetnim omrežjem ter sistemom na dostopovnem, agregacijskem in hrbteničnem sloju, testiranju, prometnim analizam in optimizaciji virov, krmilnim protokolom ter razvoju konvergenčnih multimedijskih storitev. Priznanje tem raziskavam pomenijo objave člankov v priznanih revijah.
V ožjih projektnih skupinah je sodeloval pri ustanovitvi slovenske Tehnološke mreže ICT ter pri ustanovitvi Centra odločnosti ICT. Kot član inicialne projektne skupine je sodeloval pri vzpostavitvi Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja (LUI), prav tako pa je tudi član ožje projektne skupine Tehnološkega Design Centra (TDC). Je soavtor enega evropskega patenta in treh evropskih patentnih prijav ter član številnih domačih in mednarodnih strokovnih organizacij in ekspertnih skupin.

* Da bi zmanjšali možnosti, da avtomatski iskalci uvrstijo email naslove zaposlenih na spam liste, so naslovi popačeni. Pred pošiljanjem pošte zamenjajte [pri] z afno (@) in [pika] s piko (.).