Ni zapisov
ITU News: Forging paths to 5G
Avtorji: Haoulin Zhao, Dongmyun Lee, Francois Rancy, Stephen M. Blust, Sergio Buonomo, Chaesub Lee, Peter Ashwood-Smith, Giovanna Carofiglio, Marc Cohn
Novel Cross-Layer QoE-Aware Radio Resource Allocation Algorithms in Multiuser OFDMA Systems
Avtorji: Rugelj, M., Sedlar, U., Volk, M., Sterle, J., Hajdinjak, M., Kos, A.
WEB on TV: Cross-National User Study for Designing Better User Experience
Avtorji: Emilija Stojmenova, Jože Guna, Daniela Hauswirth, Roland Winkler, Manfred Ninaus and Matevž Pogačnik
     Povečaj pisavo   Pomanjšaj pisavo

Svetovni dan telekomunikacij in informacijske družbe – 17. maj 2017

Približuje se 17. maj – Svetovni dan telekomunikacij in informacijske družbe. S tem dnevom se želi povečati zavedanje o možnostih uporabe interneta in informacijsko-komunikacijske tehnologije za uspešnost in napredek družbe.

 


 

17. maj obeležuje podpis prve mednarodne telegrafske konvencije in ustanovitve Mednarodne telekomunikacijske zveze (ITU).

Letošnja osrednja tema nosi naslov Množični podatki za velik vpliv (ang. Big Data for Big Impact). Digitalne in mobilne tehnologije so namreč postale nepogrešljiv del naših življenj, zato se tokratna tema osredotoča na moč množičnih podatkov za razvoj. Raziskati želi, kako nepopolne, kompleksne in nestrukturirane podatke obrniti v uporabne informacije, ki prinesejo trajnostne rešitve.

 

Ob tem dnevu vas prijazno vabimo, da se udeležite dogodka Svetovni dan IKT, ki ga prireja Katedra za informacijske in komunikacijske tehnologije in bo potekal 17. maja 2017 od 9:00 do 22:00 na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.

 

Program dogodka: vabilo_IKT_2017

Seznam kratkih predavanj: Plakat-kratka_predavanja_v2

 

 

 

 

 


Ključne besede: ITU