Ni zapisov
ITU News: Forging paths to 5G
Avtorji: Haoulin Zhao, Dongmyun Lee, Francois Rancy, Stephen M. Blust, Sergio Buonomo, Chaesub Lee, Peter Ashwood-Smith, Giovanna Carofiglio, Marc Cohn
Novel Cross-Layer QoE-Aware Radio Resource Allocation Algorithms in Multiuser OFDMA Systems
Avtorji: Rugelj, M., Sedlar, U., Volk, M., Sterle, J., Hajdinjak, M., Kos, A.
WEB on TV: Cross-National User Study for Designing Better User Experience
Avtorji: Emilija Stojmenova, Jože Guna, Daniela Hauswirth, Roland Winkler, Manfred Ninaus and Matevž Pogačnik
     Povečaj pisavo   Pomanjšaj pisavo

Microsoft in Mobitel organizirata natečaj M:Windows Phone 7

Mobitel je v sodelovanju z Microsoftom pripravil nagradni natečaj za izbor najboljših slovenskih aplikacij za mobilne telefone Windows Phone 7.

M: Windows Phone 7 natečaj

S sodelovanjem na natečaju udeleženci pridobijo možnost tekmovanja na regijskem natečaju, najboljši razvijalci pa bodo prejeli denarne nagrade in pametne telefone Windows Phone 7, ki jih podarjajo HTC, Samsung, LG in DELL. Zmagovalce bodo nato maja izbrali uporabniki prek spletnega glasovanja in strokovna žirija. Prijave na natečaj potekajo vse do 11. 2. 2011.

Microsoft in Mobitel organizirata natečaj M:Windows Phone 7, namenjen izboru najboljših slovenskih aplikacij za mobilne telefone z operacijskim sistemom Windows Phone 7. Organizatorja vabita razvijalce, da se pomerijo v treh kategorijah (informativne vsebine, zabavne in poslovne aplikacije) ter se potegujejo za privlačne nagrade, možnost pa bodo imeli sodelovati tudi na regijskem natečaju. Štiri najboljše aplikacije v vsaki kategoriji bodo glede na rezultate glasovanja uporabnikov nagrajene z mobilnim telefonom Windows Phone 7, strokovna žirija pa bo med vsemi sodelujočimi aplikacijami podelila še denarne nagrade, in sicer 5.000 evrov za najboljšo aplikacijo, 2.000 evrov za drugouvrščeno in 1.000 evrov za tretje mesto. Prijave za sodelovanje na natečaju se zbirajo do 11. februarja 2011, izbor nagrajencev pa bo potekal aprila. Na natečaj se lahko prijavijo tudi ideje za aplikacijo, tako da razvijalsko znanje ni potrebno. Najboljša ideja bo namreč ob koncu natečaja nagrajena z mobitelom Windows Phone 7.

Potek natečaja

Razvijalci in avtorji idej za aplikacije, ki bi želeli sodelovati na natečaju, se morajo prijaviti do 11. februarja 2011 prek spletne strani: http://www.mstech.si/windowsphone7natecaj/. V februarju bosta organizatorja za prijavljene razvijalce izvedla tudi delavnice, na katerih se bodo ti pobliže seznanili z razvojnimi orodji, ključnimi tehnologijami in najboljšimi praksami pri razvoju za naprave Windows Phone 7. Rok za oddajo aplikacij je 25. marec 2010, spletno glasovanje uporabnikov bo aprila, izbor s strani strokovne žirije pa v maju.

V vsaki kategoriji bodo nato glede na rezultate spletnega glasovanja uporabnikov podeljeni štirje mobilni telefoni Windows Phone 7, strokovna žirija pa bo med vsemi prijavljenimi aplikacijami izbrala še tri najboljše. Razvijalec prvouvrščene aplikacije bo prejel 5.000 evrov, drugouvrščene 2.000 in tretjeuvrščene 1.000 evrov. Vsi sodelujoči razvijalci z delujočimi aplikacijami bodo imeli možnost sodelovati na regijskem natečaju z nagradnim skladom 25.000 evrov.

Vse informacije o nagradnem natečaju M:Windows Phone 7 so na voljo na Mobitelovem spletnem mestu Tehnik.


Ključne besede: aplikacije, mobilni telefon